Recept: Grapefruit-Tijm Mocktail
Cecilie Nordstrøm, de oprichtster van Oslo Skin Lab, is niet alleen een succesvolle zakenvrouw, maar ook een creatieveling in de keuken. Ze houdt ervan om feestjes te geven en weet precies hoe ze eten moet bereiden en hoe ze onvergetelijke cocktails/mocktails serveert. Deze verfrissende grapefruit-tijm mocktail smaakt heerlijk en is een geweldig drankje voor warme zomeravonden. Daarom maken we hier een grote kan vol van!
Ingrediënten voor één kan Grapefruit-Tijm Mocktail:
- 225ml tijmsiroop*
- 400ml grapefruitsap
- 1l koud bruiswater
*Ingrediënten voor de Tijmsiroop:
- 250g witte rietsuiker of kristalsuiker
- 350ml water
- 30g verse tijmtakjes
Bereidingswijze:
- Breng voor het bereiden van de tijmsiroop, de suiker en het water aan de kook in een steelpan.
- Zet het vuur laag en laat het ongeveer 5 minuten sudderen tot de suiker is opgelost.
- Haal van het vuur. Voeg de tijmtakjes toe en dek af met de siroop.
- Laat 2-3 uur trekken op kamertemperatuur.
- Verwijder de tijmtakjes en giet de siroop in een pot met een deksel en zet in de koelkast tot gebruik. De siroop is eenvoudig te maken en blijft minstens 2 weken goed in de koelkast.
- Mix vervolgens de aanbevolen hoeveelheid tijmsiroop met het grapefruitsap.
- Voeg hierna het bruiswater toe.
- Als laatste stap kun je nog een aantal schijfjes grapefruit toevoegen aan de kan.
Stop een aantal ijsblokjes en een takje tijm in de glazen voordat je deze vult en voeg tenslotte één stickpack van The Solution™ toe.
Geniet ervan!