Recept: Kikkererwten pannenkoeken
Hét brunch recept dat je nog niet kende! Zit jij ook weer gezellig met je familie of vrienden rondom de tafel om samen te brunchen? En wil je graag eens wat anders op tafel zetten of meenemen? Overweeg dan eens deze hartige kikkererwten pannenkoeken!
Ingrediënten voor 6 pannenkoeken:
3 dl kikkererwtenmeel*
3-3,5 dl water
Een snufje zout
*Je vindt dit in de grotere supermarkten
Bereiding:
1. Roer de bloem, het zout en het water met een garde door elkaar tot het beslag helemaal klontervrij is. Laat het een paar uur staan voordat je de pannenkoeken bakt.
2. Bak ze gaar met een beetje boter
3. Beleg ze met een topping naar keuze
Topping opties:
- Pesto, avocado en geroosterde kikkererwten met paprikakruiden
- Roomkaas, gerookte zalm en rucola
- Roomkaas, vijgenjam en vijgen
Bewaaradvies:
Het mengsel is een week houdbaar in de koelkast. Met het beetje dat over is kan je dan nog snel een pannenkoekje bakken als snack.
Eet smakelijk!